حسين هاتفي فارمد ادامه داد: آثاري که امروز در موزهها فخر ايرانيان را به همراه دارد، همين هنرهاي سنتي و صنايعدستي هستند که با گذر از برهههاي مختلف تاريخي ارزشمند شدهاند و جنبه تاريخي يافتهاند.
وي با اشاره به اينکه سال آتي موزه ملي کشورمان برنامههاي ويژهاي را براي معرفي هنر ايراني به جهانيان در دست اجرا دارد، اظهار داشت: در کنار نمايشگاههاي بزرگي که با اين عنوان برگزار ميشود، نمايش وضعيت فعلي هنر ايراني با وجود هنرهاي سنتي و صنايعدستي فعلي نيز ميتواند ارزشمند باشد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي تصريح کرد: نمايش هنرهاي سنتي و صنايعدستي ميتواند با حضور مستقيم هنرمندان و نمايش زنده توليدات آنها براي آشنايي علاقهمندان و معرفي هنر و فرهنگ ايران زمين، موثر باشد.
هاتفي با بيان اينکه کشورمان از امتياز وجود هنرمندان و توليدکنندگان بزرگي در عرصه هنرهاي سنتي برخوردار است، گفت: ما سعي داريم در صورت اجرا شدن اين اقدام، برترين هنرمندان ايران در عرصه هنرهاي سنتي و صنايعدستي را راهي اين نمايشگاهها کنيم.
وي در ادامه به ثبت جهاني رشتههاي صنايعدستي اشاره کرد و افزود: براي هر گونه اقدام در زمينه ثبت جهاني رشتههاي صنايعدستي در گام نخست بايد در سطح ملي اين رشتهها را ثبت کرد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشورمان با تأکيد بر اينکه معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي از مدتي پيش تلاش براي ثبت ملي رشتههاي صنايعدستي را آغاز کرده است، ادامه داد: ثبت ناملموس رشتههاي صنايعدستي تا پايان سال براي 50 رشته عملي ميشود.
حسين هاتفي فارمد خاطرنشان کرد: اطلاعات مربوط به اين تعداد از رشتهها در دست اداره کل ثبت آثار تاريخي، طبيعي و فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي است تا اقدامات لازم در اين خصوص انجام شود.
وي يادآور شد: تلاش بسياري از سوي همکاران در معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي براي شناسايي رشتههايي که وابسته به يک نفر هستند صورت گرفته و روي پروندههاي ارسالي بيش از هفت ماه بررسي صورت گرفته است. 111/
انتهای پیام/